Botox

Botox – bästa metoden för ett yngre utseende

Har det blivit dags att bli av med besvärande rynkor och åldrande hud i ansiktet eller på halsen och därigenom få ett yngre och piggare utseende? Då ska du göra en botox-behandling hos oss!

Idag är Botox en mycket beprövad och säker metod när det gäller ansiktsbehandlingar mot rynkor. Det är en skonsam och enkel skönhetsbehandling som blir vanligare och vanligare bland människor som lider av rynkor i ansiktet.

Botuliniumtoxin typ A, det vill säga Botox, får musklerna i det berörda området att slappna av och blockerar delvis nervimpulser i de muskler som har injicerats och minskar  muskelsammandragningar leder till rynkor.

Botuliniumtoxin typ A är ett mycket säkert läkemedel och har under decennier även använts som läkemedel inom neurologi, ögonsjukdomar samt mot lokala kramper eller muskelspänningar i nacke och ansikte.

Hur uppstår rynkor?

Dynamiska rynkor uppstår när man anstränger huden i ansiktet till exempel när man ler eller skrattar. Med åren förslappas muskulaturen och huden i ansiktet. Detta gör att hudens förmåga att släta ut sig naturligt försämras.

Många människor lider av sina rynkor och sitt åldrande. Men det finns hjälp att få – en trygg och effektiv botox-behandling ger dig ett yngre och piggare utseende.

Hur går det till?

En behandling med botox är skonsam och går relativt enkelt att utföra för en utbildad läkare. När vi utför en botox-behandling injiceras botuliniumtoxinet i utvalda muskler eller djupt in i huden. Detta görs av våra mycket skickliga och erfarna läkare och sjuksköterskor.

Behandlingen går snabbt och sker under lokalbedövning. Det kan kännas lite ömt i behandlade områden i några dagar, men går sedan över.

Det är vanligt att injicera botox mot rynkor mellan ögonbrynen, horisontella rynkor i pannan, vid ögonens utkanter samt i käk- och halspartierna. Effekten av en Botoxinjektion sitter kvar i 3-6 månader.

Varmt välkommen att kontakta oss för en gratis konsultation i vår klinik i Stockholm. Vi hjälper dig självklart även med fillers.

Andra användningsområden för Botox-behandling

Botox är också effektiv mot medicinska besvär. Hos oss kan du få behandling mot till exempel svår migrän, kronisk muskelvärk, svettningsproblematik och tandpressning genom medicinskt Botox. Metoden är är kliniskt bevisad och i de flesta fall mycket effektiv.

När det gäller kronisk migrän eller annan svår huvudvärk kan man hjälp av Botox minska symptomen kraftigt. Svår huvudvärk är en vanlig anledning till sjukskrivning och man räknar med att 7 av 10 minskar sina besvär efter en behandling med Botox.

När vi injicerar Botox blockeras nervsignalerna som får musklerna att spännas. När musklernas aktivitet minskar eller försvinner spänningarna och värken avtar. Effekten brukar hålla i sig i 3-4 månader.

Samma gäller för patienter med svåra svettningar där man effektivt minskar besvären. Ungefär 3 % av svenskarna är drabbade av hyperhidros, vilket innebär överdriven svettning över hela kroppen eller på specifika kroppsområden.

Med en botox-behandling blockerar läkemedlet nervimpulserna till svettkörtlarna vilket gör att svettningen minskar. Effekten håller i sig i 5–9 månader. Behandlingen med botox är skonsamt och medför endast minimala risker som till exempel svag rodnad. 

Vi hjälper dig återfå din ungdoms ansikte